Rozpočet pod drobnohledem

Vážení spoluobčané,
v minulém čísle zde byl uveřejněn rozpočet naší městské části na rok 2020. Hlasování o rozpočtu je jedno z nejdůležitějších a považuji za správné uvést důvody, kvůli kterým jsem rozpočet nepodpořil.

Tolik diskutovaná opěrná zeď je velmi drahá a levnější varianty zabezpečení svahu nebyly vůbec projednány. Telekomunikační služby je možné získat levněji a v době bezpoplatkových účtů je placení bankovních poplatků také zbytečné.

U dotací nebylo možné spolku rodičů přidat pár tisícikorun na dětské aktivity, zatímco TJ Sokol Jehnice u nás dostává 120 tisíc Kč ročně. Sokol v 15x větších Řečkovicích dostává na sportovní činnost 35 tisíc. V Ořešíně dokonce pouze 10 tisíc.

Odměny zastupitelstva Jehnic (tvořené platem uvolněného starosty) jsou vysoké, protože se o chod úřadu na plný úvazek stará také tajemník. V obcích o srovnatelné velikosti většinou zastává uvolněný starosta také pozici tajemníka, případně pokud mají v obci tajemníka, tak je starosta neuvolněný a náklady na platy jsou výrazně nižší. Rozpočet proto považuji za nehospodárný.

Kamil Krinčev
zastupitel Klidné Jehnice

Autor: Kamil Krinčev

Předseda spolku Klidné Jehnice z.s. Zastupitel v MČ Brno-Jehnice (2018-2022). Věnuji se především IT a financím. Zajímám se též o zeleň, přírodu a moderní trendy v zacházení s krajinou a architekturou.

Leave a Reply